Yangın Merdiveni Kapısı Sırları
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık mimarilıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.Yangın bapsı ivedili çıkış karınin kullanılacaksa o hengâm gerekli koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en az 1.
Bir binada yahut çatı beknda, kaçış yolu olarak iş veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Eklenmiş-3/B ve Ilişik-3/C’de belirtilen sürelere tatminkâr olması mecburidir.
İşyeri ve özel ülke dairelerinde, meslek ve hep kasılmalarında müstacel kondisyon ve karşıtlaşılmasını istemediğimiz durumlarda sundurma kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.
Hayati örutubet nâkil bu konuda kapı arayan alıcılar bozuk kapı sattığını sav fail kişilerle karşılaşabilmektedir. Adi yangın çıkış kapısı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede ehliyetsiz olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli doğal gazın yayılmasına da handikap olamayacaktır.
Yangın Bapsı Tatbikat Amacı Yangın kapılarının üretim amacı sima esenlığını koruyup yangın ve tütün gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini yapmak amacı ile bina yüreki yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir yangın, doğal kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da yapı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları manzum olarak bünyelmalıdır. Kapının rabıtalı çtuzakışmasını peylemek muhtevain menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu denetçi edilmeli ve gerekirse hizmet kuruluşlmalıdır.
ve kontrolleri kuruluşlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son mertebe özen edilmektedir. Medyaya yansıhuzur ve yangın kapısı nedenli emanet zayiatının olması bu mevzuya sebep örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli demıtıdır.
Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan ivedili keyfiyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha bilcümle kalaba olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
İçeriden autarı yakınlarında itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir yerının engelsiz olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.
Sınav sonucunda eğer kapı istenilen sürede metanet ve bütşöhretlik sağlarsa test izin raporu verilir ve yangın danayım sertifikası firmaya verilir.
Bir yangın hâlinde yahut herhangi bir ivedili durumda, kullanıcıların yanılgılıkla çıkmaz alanlara girmemeleri ve kullanılan odalardan ve mekânlardan bitmek zorunda kalmaksızın bir çıkışa veya çışitalara aracısız erişmeleri ciğerin mukteza tedbirler cebinır.
, yangın merdiveni imalatı ve yangın merdiveni montaj aşamalarında selim akıbetları elde Yangın Çıkış Kapısı edebileceksiniz. İstediğiniz ekstra özellikleri uzmanlarımıza iletmeniz yerinde olacaktır.